Настоящият световен шампион по футбол - Аржетина ще изиграе първия си мач след шампионата на планетата в Буенос Айрес срещу тима на Панама в контролна среща на 23-и март.

Интересът към събитието, което ще се проведе на 83-хилядния стадион "Ел Монументал" е толкова голям, че след като бяха разпродадени всички билети се оказа, че има още над милион и половина заявки за присъствие "на живо".

Ценните хартийки са с доста висока цена, отбелязват от агенция "Ройтерс". Билетите за срещата варират от 12 хиляди до 49 хиляди аржентински песос (между 59 и 241 долара).

Впечатляващи са и журналистическите заявки за срещата. До момента цели 131 хиляди искат да отразяват Лионел Меси и компания.

В мача може да вземат участие и двама футболист от български отбори. Това са Хосе Кордоба от Левски и Мартин Моран от Етър (Велуко Търново), които са част от панамския национален отбор.

Аржентина спечели третата си световна титла в своята история, детронирайки Франция след продължения и изпълнение на дузпи във финала на 22-то Световно първенство по футбол, провело се в Катар в края на миналата година.