Испанският пилот на Ферари - Карлос Сайнц призна, че слабият старт на Скудерията в новия сезон на Формула 1 е притеснителен. "Черните кончета" спечелиха едва 12 точки от първия стар за календара в Бахрейн. Сайнц завърши на 4-то място, а съотборникът му Шарл Льоклер не финишира заради повреда в задвижващата система на болида му. След отпадането на монегаска в Бахрейн от Ферари потвърдиха, че той ще трябва да изтърпи наказание на стартовата решетка за неделната Гран При на Саудитска Арабия. В Джеда Льоклер ще бъде върнат с 10 места назад.

"Със сигурност сме притеснени. Това не е начинът да започнеш един сезон – с наказание във второто състезание. Счупихме една батерия и електроника в първия уикенд, определено не сме щастливи и го приемаме като слабост“, каза Сайнц преди старта на уикенда в Саудитска Арабия.

"За първи път от много време получаваме тази повреда и сме изненадани. Работим по коригирането на компонентите и съм уверен, че много скоро ще имаме решение. Да, ситуацията е лоша, но сега гледаме само напред и дано да се подобрим, за да сме сигурни, че ще сме силни този уикенд“, заяви още испанецът.