Насилие между футболни привърженици избухна по улиците на италианския град Неапол преди 1/8-финалния реванш от Шампионска лига между местния Наполи и германския Айнтрафт Франкфурт. Въпреки забраната за гостуващите привърженици, стотици запалянковци на Айнтрахт пристигнаха на италианска земя.

Полицаи бяха атакувани от хулигани с маси и столове в централните райони на града, показват видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, а поне един полицейски автомобил е запален. Италианските медии допълват, че към германците са се присъединили хулигани от агитката на Аталанта, които са пътували над 800 километра, за да дойдат от Бергамо.

На граждани от Франкфурт бе забранено да присъстват на двубоя от съображения за безопасност след сблъсъците между запалянковци по време на първия мач в Германия. Айнтрахт Франкфурт спечели жалбата си срещу забраната, наложена от Италианското вътрешно министерство, но се отказа от полагащите му се билети и призова феновете си да не пътуват за Италия.

Няколко стотин привърженици на шампионите в Лига Европа все пак пристигнаха в Неапол без първоначално да се стигне до проблеми.

В часовете преди срещата обаче автобусите, с които феновете били превозвани до хотелите си, са били атакувани с пиротехника от запалянковци на Наполи.

Според ANSA, по улиците на Неапол са разположени около 800 полицейски служители.