Марица ще e домакин на традиционния мемориален турнир "Николай Диманов", който ще се състои за четвърти път от 2018 година насам, потвърди клубът. Тази година мемориалът ще се проведе на 1 април в две съоръжения - "Лаута" и зала "Волейбол" на Спортно училище "Васил Левски".

Големият пловдивски волейболен треньор Николай Диманов почина през 2016 година. Ръководството на Марица реши да почете паметта му с традиционен турнир, който се провежда всяка година. Първите издания бяха през 2018 и 2019 година. Състезанието не се проведе в следващите две години заради пандемията от коронавирус, като бе подновено преди близо 12 месеца.

Николай Диманов загуби битката с рака на 21 октомври 2016 година, след като бе спечелил много мачове на волейболното игрище. Той бе всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши треньор на девическия национален отбор изведе България на две Световни първенства. Като наставник в Марица той имаше съществен принос за възхода на "жълто-синята" школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки.

Турнирът е за деца родени 2009-2010 и 2011 година. За втора поредна година надпреварата ще се играе в две зали по едно и също време.

Родените през 2009-2010 ще бъдат в зала "Волейбол" на училище "Васил Левски", а родените през 2011 година ще са в зала "Лаута".

Марица ще участва с два отбора в състезанието, в което ще участват и Казанлък Волей, Левски София, Миньор Перник и Тополово.