УЕФА започна разследване, след като привържениците на Интер не бяха допуснати за 1/8-финалния реванш от Шампионска лига с Порто снощи, въпреки че имаха билети.

Кадри се появиха в социалните мрежи преди мача, показващи стотици фенове, редящи се на опашка, за да влязат на "Ещадио До Драгао" за началото на двубоя.

Порто обяви по-рано през деня, че почитателите на Интер, които са закупили пропуски извън сектора за гости, няма да влязат на съоръжението.

Директорът на Интер Бепе Марота твърди, че преди срещата е постигнато споразумение техните фенове да присъстват на реванша, ако не носят клубни артикули.

Европейският футболен ръководен орган УЕФА потвърди днес, че въпросът се разглежда след подадена жалба от страна на Интер.

"УЕФА бе уведомена, че голям контингент от гостуващи привърженици са закупили билети в домакинските сектори на стадиона. Правилата на УЕФА предвиждат, че 5 % от капацитета на стадиона трябва да бъде предоставен на гостуващия отбор в отделна зона за техните привърженици. Отговорността за безопасното и сигурно управление на зрителите и свързаната политика за билети се определят от организатора на мача и съответните органи. В момента УЕФА разглежда въпроса", заяви говорител на централата.

Срещата в Порто завърши 0:0 и Интер се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига като победител с общ резултат 1:0.