Полузащитникът на Ливърпул Фабиньо смята, че мърсисайдци са способни на обрат в реванша с Реал Мадрид, какъвто през 2019 година сториха срещу Барселона. Тогава "червените" изоставаха с 3 гола след мача на "Камп Ноу", но успяха да спечелят с 4:0 на "Анфийлд" и впоследствие вдигнаха трофея. Сега Ливърпул изостава с 3 попадения от първенеца на Испания и Европа след загуба с 2:5 в първия 1/8-финал, но сега реваншът ще е на "Сантиаго Бернабеу".

"Трябва да бъдем хладнокръвни. Ще направим всичко възможно, за да се насладим на мача и да стигнем до продължения или дори да вкараме повече, за да победим Реал Мадрид. Ситуацията наистина е трудна за нас. Трябва да играем умно, за да се опитаме да спечелим двубоя. Имаме нужда от поне 3 гола.

Реал е кръвожаден отбор. Ако им дадеш възможност, те я използват и вкарват гол. Видяхме го в предишната среща. Ние няма какво да губим. Всички очакват Реал отново да победи и да продължи напред. Ние имаме отговорност към фланелката на Ливърпул. Играчите имат опит в подобни ситуации. През 2019 година успяхме да променим нещата срещу Барселона. Знаем, че е възможно.

Вини е в изключителен етап от кариерата си. Той е един от основните играчи на Реал Мадрид. В първия мач показа на какво ниво е, особено при първия гол, който отбеляза. Ще бъде голямо предизвикателство да го спрем", сподели бразилецът.