Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде в основната схема на Мастърса в Монте Карло между 9-и и 16-и април, с който се открива сезонът на клей, обявиха организаторите на турнира.

Те се похвалиха, че в изданието на турнира за тази година ще участват всички тенисисти от "Топ 20" в световната ранглиста, както и 45-е най-добри в света в момента.

В Монако ще играе световният № 1 Новак Джокович, който не участва в Индиън Уелс, а ще пропусне и турнира в Маями заради отказа си да се ваксинира. Той ще спори за титлата с Рафаел Надал, който изпадна от "Топ 10", Карлос Алкарас, Каспър Рууд и двукратния победител в последните години Стефанос Циципас.

"Това е Мастърс 1000, така че по принцип ще е силен съставът, но тази година ще участват всички от "Топ 20", както и 45-е най-добри състезатели в света в момента", похвали се новият директор на турнира Дeйвид Мейси при представянето на състезанието в Париж.

"Надал вече не е в "Топ 10" и ще бъде интересно да видим на какво ниво е в момента. Той заслужава да бъде в другата половина на таблото от Новак Джокович", смята той.

Покана за участие ще получи и французинът Гаел Монфис, който заради отсъствието си заради контузии изпадна от първите 250. 

Очаква се "уайлд кард" да получат Анди Мъри, Стан Вавринка, както и някои млади французи, сред които Люка ван Аш и Артюр Фис.