3-кратният олимпийски шампион в отборните състезания Йоханес Клаебо спечели спринта от Световната купа в ски-северните дисциплини в Драмен. Това е негова четвърта победа на това трасе, след като даде време от 2:31.68 минути. След него завършиха Ерик Валнес с 2:33.47 минути и Ришар Жув с 2:33.81.

Клаебо започна активно, но след средата на дистанцията бе задминат от Ришар Жув. След последната височина Клаебо си върна първото място и рязко увеличи скоростта, за да завърши в с 1.79 секунди пред сънародника си Ерик Валнес. Третото място остана на Жув с изоставане на 2.13 секунди от победителя. Ски-бегачът от Франция бе и единственият състезател във финалната шестица, който не е норвежец.

Останалите трима представители на страната-домакин бяха Ансгар Евенсен на 2.20, Ларс Агнар Хиелмсет на 2.66 и Евен Нортуг на 4.81 секунди.

Начело в общото класиране е Клаебо, който с днешната си победа още увеличи преднината си. Норвежецът има 2158 точки, следван от Пал Голберг с 1934 и Федерико Пелегрино (Италия) с 1329.

При дамите Кристине Ставос Скистад спечели спринта, като това е нейната втора победа за сезона в Световната купа. Предишната бе на същото трасе, а днес тя се изправи срещу действащата световна шампионка Йона Сундлинг (Швеция). Скистад завърши първа с време 2:49.39 минути. Сундлинг остана след нея с време от 2:50.61 или изоставане от +1.22. още една норвежка - Тирил Венг, допълни подиума, след като приключи с време от 2:51.22 или 1.83 секунди след първото място.

Скистад поведе от самото начало, Сундлинг се опита да се намеси, като атакува от обратната страна. Въпреки че при спускането, тя се подхлъзна, но успя да се изправи бързо и да запази и равновесието си, и преднината си. 24-годишната победителка остана водачка и задържа преднината си.

Третото място днес бе много важно за Венг, която остава начело в класирането за Световната купа с 1733 точки, следвана от Джеси Дигинс (САЩ) с 1586 и Керту Нисканен (Финландия) с 1526.