Капацитетът на стадион "Хилсбъро" на Шефилд Уензди бе намален от Градския съвет след оплаквания от страна на привържениците на Нюкасъл след двубоя между двата отбора за ФА Къп, съобщиха "свраките".

Снимки и кадри в социалните мрежи показаха задръствания около изхода към тунела на стадиона, а доста от феновете на Нюкасъл твърдяха, че е било пренаселено и дори не е имало дори стюарди преди началото на мача на 7 януари. Няма съобщения за ранени.

"Хилзбъро" е съоръжението, на което се случи най-голямата тагедия във Великобритания. 97 привърженици на Ливърпул загинаха, след като бяха смазани в препълнените сектори на западната трибуна преди полуфинала за ФА Къп през 1989 година.

Градският съвет на Шефилд се свърза с Тръста на привържениците на Нюкасъл относно двубоя на 7 януари и разгледа около 50 оплаквания относно броя на стюардите и неправилна информация, дадена на феновете, които са били насочени през грешни пропусквателни пунктове.

Комисията за безопасност на спортните игрища, съветник на британското правителство по сигурността на спортните обекти, прегледа инцидента с представители на клуба и с местните власти.

Горната западна трибуна на стадиона е с намален капацитет от 2400 места (в сравнение с предишните 3200), а долната западна трибуна има капацитет от 1300 (преди 1500) места.