Полузащитникът на кипърския АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов ще отсъства между 3 и 4 седмици от терена след травмата в коляното, която получи в събота по време на дербито с Омония.

Костадинов удари лошо левия си крак в 94-та минута при единоборство с противников играч, който защипа крака му, за да измъкне топката. Вчера той се подложи на ядрено-магнитен резонанс, тъй като имаше съмнение дори за скъсана връзка. За радост на българския халф, а и на треньорския щаб на АПОЕЛ се оказа, че става дума само за разтегнати връзки.

Снимката от резонанса е изпратена за второ мнение и в Москва, и в германска клиника, откъдето са потвърдили становището, че няма скъсани връзки. Костадинов започва лечение и рехабилитация за разтежение, което отнема между 3 и 4 седмици. Предстои и прекъсване във всички първенства, което означава, че той ще пропусне със сигурност срещите с Пафос, гостуването на директния съперник АЕК Ларнака, а под въпрос е дали ще бъде готов за домакинството на Аполон или за гостуването на Арис Лимасол в 5-я кръг от плейофите за първенството.

Бившият халф на Левски, Берое, Лудогорец и Арсенал Тула няма да играе с Пафос на 17-и март, тъй като натрупа жълти картони. До момента той има 18 мача за първенство, в които е вкарал два гола, направил е две асистенции и има 3 жълти картона. Преди тази травма, той имаше и мускулен проблем.