Вратарят Ангъс Гън ще получи първа повиквателна за шотландския национален отбор, съобщиха британските медии. 27-годишният страж на английския Норич ще има възможност да играе за "гайдарите" в предстоящите квалификации за Евро 2024 срещу Испания и Кипър.

Гън, който е роден в Норич, е бивш юношески и младежки национал на Англия, но не получи шанс за изява в представителния състав на "трите лъва". 

Очаква се за "гайдарите" да бъде повикан и Зандър Кларк от Хартс. Той ще замени контузения си съотборник Крейг Гордън. Опитният ветеран пропуска всички мачове на "сърцата" до края на кампанията заради счупване на крака. 

Зандър Кларк записа 7 двубоя без допуснат гол в местното първенство след тежката травма на Гордън. 

Мениджърът на Шотландия Стив Кларк ще обяви официално имената на избраниците си във вторник. Сред тях вероятно ще е и стражът Лиъм Кели от Мъдъруел. Той е бивш младежки национал на родината си.

"Надявам се да се завърна възможно най-скоро - в самото начало на следващия сезон, но все още няма точна дата, определена от лекарския екип. Правя всичко, за да се възстановя по-бързо и стриктно следвам указанията на докторите", каза 40-годишният Крейг Гордън. 

30-годишният Зандър Кларк и Лиъм Кели също ще получат първи повиквателни за националния отбор на Шотландия.