Скандалите в испанския футбол продължават с нова порция нападки. След като прокуратурата на Барселона повдигна обвинения на ФК Барселона по случая "Негрейра", сега и Реал Мадрид е в светлините на прожекторите по грешната причина.

Бившият испански съдия Едуардо Итуралде Гонсалес разкри, че президентът на "белия балет" Флорентино Перес се е опитал да повлияе на рефера.

Става въпрос за случка от сезон 2010/2011 в мача между Реал Мадрид и Депортиво Ла Коруня, който "кралския клуб" печели с разгромното 6:1. Бившият рефер се застъпи за колегите си, след като клубната телевизия на Реал излъчи репортаж, обобщаващ грешките на Гонсалес в мачове на столичани.

"Тази телевизия действа по такъв начин. Ако са журналисти, да проучат кой ме повика в отделна стая? Проучете го и тогава ще видите как определени хора се опитват да окажат натиск. След победа с 6:1 срещу Депортиво мачът свършва, напускаме терена и се разделям с асистентите си. Има човек, който ме вкарва в една стая и ми казва “Искам единствено да ми свириш като на Барса“. Този човек е от Реал Мадрид. Питах го дали се шегува и му казах, че разговорът е приключил. Искаше да ме остави сам в стаята. След половин час Техническата комисия на реферите вече знаеше. Обърнах им внимание, защото това ми се стори сериозно. Не последва нищо. Тъй като хората от телевизията на Реал са добри журналисти, нека разследват. Ще ги улесня – да започнат от най-високо. Такова нещо не ми се е случвало повече. Важни са фактите. Този, който ме вкара я стаята, бе Флорентино Перес. Не трябва да крия. Има доклад. Сега могат да видят какво означава натиск“, сподели Гонзалес.