Префектурата в Неапол отново издаде забрана за продажба на билети за привържениците на Айнтрахт Франкфурт за предстоящия мач с Наполи от Шампионска лига в сряда, съобщи ДПА.

Ден след като ембаргото изглеждаше вдигнато, властите в италианския град заявиха, че гражданите на германския град няма да получат достъп до стадиона и няма да могат да си купят пропуски. Те се аргументираха с възможностите от безредици на стадиона заради атакуваните тифози на Наполи в първия мач миналият месец, завършил 2:0 за водача в Серия А. Тогава 9 души бяха арестувани.

Феновете на Айнтрахт вярват, че властите в Италия просто се опитват да направят по-лесен достъпа на Наполи до 1/4-финалите на турнира.

Забраната за продажба на билети за германците бе вдигната от Административния съд в италианския регион Кампания, но новото ограничение е специално за хората, които живеят във Франкфурт.

Полицията в Неапол се обоснова, като заяви, че има риск за опазването на реда и обществената сигурност. Префектурите в Италия са граждански институции, които стоят по-високо от полицията, която се грижи за обществения ред.