Представителите на спортен клуб Вокил станаха първи в държавното първенство по кикбокс, печелейки 8 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала.

След тях на второ място завършиха домакините от Шуменска Крепост с 8 златни, 5 сребърни и 5 бронзови отличия. 

Трети на почетната стълбичка се качи отборът на другият варненски клуб по кикбокс - Боил, с 5 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медали. 

Жак Риков от СК Десант от Добрич получи наградата за най-техничен състезател на държавното първенство в стил лоу кик, което се проведе в спортна зала "Арена Шумен". Риков спечели и четирите си срещи с нокаут. 

За най-перспективен състезател бе определен Виктор Михалев от СК Вокил, който взе златото при юношите младша възраст до 45 кг. 

Силно впечатление направи финалът при мъжете в категория до 86 кг. между европейския вицешампион от 2022-а. Али Юзеир и световният първенец при юноши старша възраст Мариян Петков, който влезе при мъжете и се бори за място в отбора в стил лоу кик.

В състезанието участваха 340 кикбоксьори от 48 отбора. В първия ден на квалификациите се изиграха 41 срещи. В събота на два ринга едновременно се проведоха общо 122 квалификационни и полуфинални срещи, а всички 80 финала бяха равномерно разпределени и изиграни в неделния ден.