От този сезон във Формула 1 мина само едно състезание, но пазарът на пилоти е отворен, а една трета от тях имат договор с отборите си само до края на тази година.

Начело на групата е 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън. Той и Мерцедес обявиха, че ще преговарят за ново споразумение и ще се разберат, но разговорите още не са започнали. Тото Волф не се притеснява за договора, а Хамилтън отхвърли предположенията, че отлага подписването, тъй като желае да се убеди във възможностите на новия автомобил W14.

Логан Сарджънт дебютира за Уилямс в Бахрейн, но договорът му е само за една година. Ако американецът не се представи достатъчно добре, то отборът ще го смени. В подобна ситуация е и Ник де Врийс, който също подписа за година с Алфа Таури, а съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече призна, че през тази година Ник трябва да убеди началниците си, че има всичко необходимо, за да остане в спорта.

Малко по-различно е положението при Юки Цунода, който започва третия си сезон във Формула 1. Японецът най-после трябва да покаже на Алфа Таури, че има място в световния шампионат, както, и че има смисъл инвестициите в него да продължат.

Малко преди началото на миналия сезон Хаас нае Кевин Магнусен на мястото на Никита Мазепин и сега датчанинът започна втората си година по този договор. Сега с Нико Хюлкенберг отборът иска повече точки, но в Бахрейн и двамата пилоти нямаха възможност за това. Нико се върна във Формула 1, но само за една година и към края на лятото от състава ще оценят представянето му, за да е ясно дали ще му бъде предложен ново споразумение.

Гуаню Джоу се представи впечатляващо като съотборник на Валтери Ботас в Алфа Ромео, но и при него, както при Цунода се стига до момента, в който трябва да се реши дали той ще остане във Формула 1.