Полският нападател на Барселона Роберт Левандовски се възстанови навреме от контузията си и е в групата на "каталунците" за гостуването на Атлетик в Билбао тази вечер в 22:00 часа в среща от 25-ия кръг на Ла Лига.

Футболистите на Шави имат за задача да постигнат 21-та си победа в шампионата, която ще ги доближи с още една крачка до титлата в Испания. Шампионът Реал Мадрид победи Еспаньол с 3:1 и съкрати дистанцията до лидера Барселона на 6 точки преди днешния двубой на "каталунците".

Шави няма да може да разчита на Роналд Араухо, който получи червен картон в предишната среща от първенството, а с травми и извън състава са Педри и Осман Дембеле.

В последните 10 директни срещи между Атлетик Билбао и Барселона "баските" имат само една победа, а "каталунците" са си тръгвали от "Сан Мамес" с трите точки цели шест пъти.

В 19:30 часа предстои още един ключов двубой от този кръг в Ла Лига, който е от значение за разпределение на местата, осигуряващи европейско участие през следващия сезон.

Шестият Виляреал приема Бетис. Двата отбора се намират в добра форма. "Жълтата подводница" спечели последните си две срещи, но "андалусийци" са без загуба в последните си четири мача в първенството.

В 17:15 часа е друг ключов двубой в класирането. Застрашените от изпадане Севиля и Алмерия се изправят един срещу друг с равен брой точки в зоната на изпадащите, а с евентуална победа могат да изпреварят цели четири отбора пред тях в подреждането.