Анже Ланишек спечели състезанието по ски-скок в норвежкия зимен център Холменколен. Със скокове от 133 и 139,5 метра словенецът си осигури победата в откриващото събитие на Raw Air Tour, а двата скока му гарантираха общо 260,2 точки.

Второто място е за Щефан Крафт, който скочи 129,5 и 128,5 метра, събирайки 254,4 точки. След силна битка за наваксване на изоставането Карл Гайгер зае трето място със 119 и 137,5 метра (253,5 точки).

След първите скокове изглеждаше, че Крафт ще спечели. Защитаващият титлата на Raw Air Tour водеше класирането след първия скок пред Йохан Андре Форфанг и по-късния победител Ланисек, който успя да напредне до върха с най-добрия скок в последните опити. Карл Гайгер, който бе на 13-о място след първия скок при трудни условия на вятъра, се изстреля на трето място с втория най-дълъг скок за деня. Зад него Андреас Велингер, който преди старта се оплака от вирусно заболяване, се нареди на пето място с два пъти по 127 метра, изпреварен от водача в общото класиране за Световната купа Халвор Егнер Гранеруд, класирал се 4-и.

Пред около 10 000 зрители в Холменколен, домакините от Норвегия не получиха подиума, на който се надяваха, но показаха силно представяне като отбор. В допълнение към четвъртия Гранеруд, Кристофер Ериксен Сундал завърши седми, а Даниел-Андре Танде осми в челната десетка.

Японецът Рьою Кобаяши (6-и днес) и победителят в квалификацията Давид Кубацки от Полша (9-ти) също завършиха в челната десетка и запазиха възможности за спечелване на цялостната Raw Air Tour. Турнирът продължава в неделя с второто състезание в Холменколен. След това другите състезания са в Лилехамер и накрая на шанцата във Викерсунд.

Гранеруд води в класирането за Световната купа с 1702 точки, следван от Кубацки с 1388 и днешния победител Ланишек от Словения с 1196.