Шампионът Марица Пловдив завърши победоносно редовния сезон в Националната лига за жени. В последния 14-и кръг възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха Хектор София с 3:0 гейма (25:10, 25:16, 25:15) като домакин в спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“.

"Жълто-сините", които си осигуриха първото място в класирането в миналия кръг, завършват редовния сезон като водачи с 40 точки, 13 победи и 1 поражение, което им гарантира домакинско предимство в плейофите.Хектор приключва първата част от първенството на предпоследното седмо място с 6 точки. 

Марица започна силно и направи рано солидна преднина, която позволи на отбора да спечели първия гейм с 25:10. 

Втората част започна равностойно и двата състава вървяха близо в резултата до 12:12. След това Марица повиши значително качеството на играта си в атака и отвори разлика, която позволи на шампионките да вземат гейма с 25:16. 

В последния гейм възпитаничките на Борислав Крачанов отново бяха по-ефективни в нападение, с което стигнаха до крайния успех след 25:15.

Най-резултатна за Марица бе Ива Дудова със 17 точки, а 13 добави Виктория Коева.

За Хектор Йоана Калфинова и Петя Петкова забиха по 4 точки.

В първия кръг на плейофите Марица ще се изправи срещу съгражданките си от Марица 2022, които по-късно днес приемат ДКС Варна, но вече е известно, че завършват редовния сезон на последната осма позиция. Седмото място на Хектор им отрежда среща с втория в крайното класиране, който ще бъде определен от двубоя ЦСКА - Казанлък Волей.