Херта Берлин се разбра с новия си инвеститор 777 Partners и регистрираната във Флорида, САЩ инвестиционна компания да поеме 64.7% от акциите, които понастоящем са в Ларс Виндхорст.

Клубът обяви новината след продължили няколко месеца преговори. Причината да се търси ново решение на управленско ниво е разминаване във вижданията и кооперативността между германския предприемач Виндхорст и голяма част от борда. Той е инвестирал милиони, но Херта се бори за оцеляване всеки сезон. Самият Виндхорст обвини хората от спортно-техническата част, които не могат да изведат отбора на по-сигурни места в класирането.

След промените, които се извършват в момента, новите инвеститори от 777 Partners получават две места в Борда, който е с 5 члена.

Очакванията за привържениците са, че с новите инвеститори подобрението на отбора и изграждането на нов стадион са напълно реалистични цели. Компанията 777 Рartners има повече опит и проекти във футбола от Виндхорст. Tе притежават акции в Ред Стар Париж, Севиля, Стандарт Лиеж, бразилския Вашко да Гама, Мелбърн Виктори и италианския Дженоа.