От Спортист (Своге) излязоха с остра позиция заради поведението на служители на МВР, ангажирани с охраната на футболната среща между ПФК Етър и Спортист във Велико Търново.

Двата тима откриха 22-ия кръг на Втора лига, като Спортист победи с 2:1.

 

Представяме позицията на Спортист (Своге) без редакторска намеса:  

 

Ръководството на Спортист Своге би искало да изкаже своето възмущение от поведението на служителите на МВР, ангажирани с охраната на футболната среща срещу ПФК Етър във Велико Търново.

Считаме за напълно недопустимо униформени служители, които са ангажирани да опазват обществения ред, да използват груб език, нецензурни думи и откровено насилие по полов признак спрямо нашите футболисти.

Разбираме, че сред служителите на МВР вероятно има футболни фенове, които не са били доволни от развитието на футболната среща, но трябва да отбележим, че говорим за спортно мероприятие, в което не винаги всички могат да бъдат доволни. В случая тези служители са на стадиона в ролята на служебни лица и не би трябвало да се отнасят по този начин.

Не на последно място искаме да благодарим за гостоприемството на домакините от ПФК Етър, които нямат никаква вина за инцидента.