Мениджърът на английския гранд Ливърпул - Юрген Клоп заяви на пресконференция, че неговия тим трябва да внимава със следващия си съперник - Борнемут. 

"Мърсисайдци" са пети с 45 точки, а Борнемут са на последното място с 21.

“Гледах как играе тимът. Това е отбор, който може да бъде крайно неудобен съперник. Борбата за оставане в Премиър лийг е също толкова вълнуваща, колкото е и тази за Шампионската лига. Сигурен съм, че футболистите на Борнемут ще се борят като луди", заяви мениджърът на "мърсисайдци".

Победата над “червените дяволи" беше петият пореден мач на Ливърпул без допуснат гол за първенство. “Начинът, по който се отбраняваме, ти дава нужната стабилност да атакуваш. Това е основата на всичко", започна Клоп.

Мениджърът заяви, че Луис Диас, Тиаго Алкантара и Джо Гомес няма да участват в мача с Борнемут.

“Надявам се поне Диас да се завърне през идната седмица", добави още той.

“Не трябва да се оказва натиск върху новите футболисти, аз никога не съм го правил. Но това не означава, че върху даден състезател няма такъв. Както знаем, животът може да се окаже тежък за някого, особено когато струваш много пари. Пишат се много неща за теб. При Коди е очевидно, че нещата се получиха бързо. Надявахме се да стане така. Неговият принос вече е видим. Същото важи и за Дарвин Нунес, като и двамата са много важни за нас. Процесът на селекция на даден футболист за трансфер няма как да бъде перфектен, но в момента сме доволни как се получиха нещата (с Гакпо и Нунес - б.ред.). Опознаваш добре един играч само когато е при теб", завърши Клоп, отбелязвайки силната форма на нидерландския национал.