Старши треньорът на ЦСКА 1948Тодор Янчев, даде брифинг преди неделния мач срещу ЦСКА София от 23-и кръг на родната Първа лига. Наставникът изрази мнение, че предстоящият двубой не е по-специален от останалите, въпреки че един срещу друг се изправят третия и първия във временното класиране. Янчев благодари и на Българския футболен съюз за решението срещата да се проведе на стадиона в Бистрица, макар органите на реда да определят мача като високорисков и апелираха да бъде преместен на Националния стадион "Васил Левски“.

"Трябва да благодарим на БФС за това решение, защото ни дава право да си домакинстваме на място, на което приемаме и другите отбори. Не виждам причина да се мести. Фокусът се хвърля към ексцесии, които дали ще се случат не знам. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили и цяла есен. Пореден кръг от първенството. При нас всичко е нормално. Нищо по-специално, от това, което подхождаме към всеки съперник, с който играем. Лично за мен няма напрежение. Ние се подготвяме както за всеки съперник. Тази седмица медиите обръщат внимание на този мач и се вкарва изкуствено напрежение. Надявам се страстите да не се нажежават. Това е спорт. Спортът винаги е бил най-хубавото нещо от живото. Не вярвам да има ексцесии“, започна Янчев.

Тодор Янчев коментира и дали тази среща може да се окаже решаваща за изхода на битката за шампионската титла на България.

"Една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от преследвачите. Ние си имаме цел това първенство и се борим да я постигнем. Що се отнася дали ще се реши титла... още е рано. Тепърва ще се разделя формата, където ще има много дерби срещи и там ще се реши първенството. Една победа ще ни даде шанс да изпълним нашата цел. Искаме да вземем медали. За първи път имаме цел участие в евротурнирите. Отборът е узрял за това предизвикателство и ще си гоним целта независимо срещу кой ще играем. Не деля съперниците по никакъв начин“, добави треньорът.