Шампионът на Германия Байерн Мюнхен се класира за ¼-финалите на Шампионска лига, побеждавайки с 2:0 ПСЖ на "Алианц Арена“. Ерик Максим Чупо-Мотинг откри в 61-та минута, а Серж Гнабри оформи крайния резултат в края на втората част. Френският първенец бе без една от звездите си Неймар, който ще е извън терените до края на сезона след операция на глезена. В негово отсъствие другите двама в нападението Лионел Меси и Килиан Мбапе изиграха изключително слаб двубой, в който набезите им към противниковата врата бяха ограничени до минимум. Първият мач в Париж приключи 1:0 за баварците.

Във втората минута Килиан Мбапе се откъсна със спринт по лявото крило и потърси близкия ъгъл, но Ян Зомер го бе покрил и улови.

В 16-та минута Леон Горецка опита удар от далечна дистанция, но Донарума внимаваше и хвана топката. В 32-та минута Джамал Мусиала получи кълбото с гръб в наказателното поле, обърна се, елиминира Данило Перейра и стреля в долния десен ъгъл, но Донарума спаси.

4 минути по-късно капитанът на ПСЖ Маркиньос получи контузия на крака и бе принудително заменен от Норди Мукиеле. В 38-ата минута Ян Зомер задържа прекалено дълго топката, позволи да му бъде отнета от Ашраф Хакими, а той веднага подаде на Витиня, но шутът му бе избит от голлинията след шпагат на централния защитник Матайс де Лихт.

В 52-та минута Кингсли Коман центрира в наказателното поле, Чупо-Мотинг отклони с глава към Кюлер, който вкара, но попадението бе отменено заради засада след намеса на ВАР. 8 минути след това Горецка пробва плътен изстрел по земя, който бе отклонен в ъглов удар след намеса на бранител. При последвалия корнер Горецка засече с глава, но над кълбото мина над напречната греда. В 61-та минута Мюлер отне топката от Верати в дясната част на пеналтерията, моментално продължи пътя ѝ към Горецка, който намери непокрития Чупо-Мотинг на далечната греда, а централният нападател простреля по земя от непосредствена близост Донариума за 1:0 с четвъртия си гол от 6 мача в турнира този сезон.

В 64-та минута Серхио Рамос надскочи Томас Мюлер след корнер, отклонявайки кълбото към левия ъгъл, но Ян Зомер се намеси блестящо. 3 минути по-късно Мбапе овладя с гръб в лявата част на наказателното поле, обърна се и потърси близкия ъгъл, ала Зомер парира.

В 75-та минута резервата Лирой Сане се озова в лявата част на наказателното поле, опита да финтира Серхио Рамос, но се подхлъзна и шутът му бе твърде слаб, и в аут.

7 минути след това Серхио Рамос отново стреля с глава от корнер, изпреварвайки Мюлер, но този път ударът му мина на сантиметри от дясната греда.

В 89-та минута Жоао Кансело видя бързоногия Серж Гнабри, който спринтираше по лявото крило, португалският защитник пусна отлично подаване към него, а германецът матира Донарума по диагонала за 2:0.

Жребият за следващата фаза е на 17 март от 13:00 часа в Швейцария.