Бразилският нападател Габриел Жезуш тренира заедно с основната група на Арсенал, два дни преди 1/8-финала от Лига Европа срещу Спортинг Лисабон в четвъртък. Състезателят е съвсем близо до завръщане на терена след 3 месеца пауза заради контузия.

Жезуш оказа влияние върху представянето на Арсенал веднага след като пристигна от Манчестър Сити през миналия юли, помагайки на отбора да вдигне нивото в Премиър лийг, но не е играл от декември насам. Той получи травма по време на Световното първенство в Катар по време на мач с националния отбор, претърпя операция и през февруари започна леки занимания.

Докато мениджърът на "артилеристите" Микел Артета заяви преди съботната победа с 3:2 над Борнемут, че Жезуш не е далече от връщане на терена, то после каза как се нуждае от доста работа, за да се интегрира пълноценно в отбора.

Днес 25-годишният стрелец попадна във всички снимки и видеа как тренира наравно с останалите в групата за утрешния мач в Лига Европа.

Габриел Жезуш има 14 двубоя във Висшата лига за Арсенал до момента, в които е вкарал 5 гола и е направил 5 асистенции, като единствено с по-добри показатели от него са Букайо Сака (9 гола) и Мартин Йодегор (6).