Чави Ернандес, който е старши треньор на Барселона, коментира пред каталунската преса настоящата си роля в отбора.

Ернандес не спести и трудни моменти от престоя си в тима.

"Постоянно ме съдят и критикуват. Трудно е, имам семейство и малки деца. Има много моменти, когато не е изгодно да си треньор на Барселона. Много е трудно, когато ти кажат, че си лош или че нямаш характер. Понякога не разбирам за някои критики, а после ми се обажда приятел и ми разказва как са ме унищожили в социалните мрежи. Най-лошите дни в живота ми бяха докато бях треньор на Барселона. Много пъти съм се питал дали си струва. Но аз съм от Барселона и искам да помогна на клуба“, разкри Чави.

В деня на изказването стана ясно, че собственика на клуба - Жуан Лапорта, ще предложи нов договор на легендата на Барселона.

"Думите му ме объркаха. Той ми е приятел, но смятам, че първо трябва да бъдат постигнати резултати, а след това удължим договора. За мен на първо място не са парите и срокът на договора, а това клубът да успява. Ако някой представлява ДНК-то на Барса, това съм аз. Никога не бих изневерил на стила си. Ако съм някой в спорта, то е само благодарение на него. Вярвам, че ще станем по-силни. Трябва да станем по-конкурентоспособни в Европа. Имахме изпит, който ни показа, че не сме съвсем готови за това“, заяви испанеца.

Чави е начело на "каталунците" от ноември 2021-а година. Като футболист той е играчът с най-много мачове за тима във всички турнири - 767.