Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл описа част от успешната си битка да бъде готов за началото на сезона във Формула 1, след като бе със счупени китки след инцидент с колело. Лекарите първоначално са се опасявали, че той ще пропусне първите състезания зановата година.

Канадецът завърши шести в неделното Гран при на Бахрейн, въпреки контузиите, които включваха счупен палец на десния крак. Строл пострада при падане с велосипед в Испания на 18 февруари.

"Моят медицински екип първоначално вярваше, че не само ще пропусна тестовете, но и първите няколко състезания", призна той на последователите си в Инстаграм.

24-годишният пилот добави, че е претърпял операция на дясната си китка 48 часа след инцидента и само 12 дни преди първото състезание, като операцията е извършена от специалиста по травматология на MotoGP Хавиер Мир в Барселона.

"След операцията д-р Мир ми каза, че ще се завърна скоро, ако работя упорито и имам малко късмет. Той бе оптимист, че ще мога да се състезавам в Бахрейн, но тогава това бе малко вероятно. До ден днешен съм убеден, че д-р Мир ми помогна да бъда в Бахрейн. Моят медицински екип се увери, че правим всичко за заздравяване на костите. Това се превърна в моя работа във всеки един ден. Медицинският екип разработи програма, която да ми помогне да възстановя движението и силата на китките", написа още Строл.

Следващото състезание във Формула 1 е в Саудитска Арабия на 19 март.