Стефано Пиоли, треньор на италианския шампион Милан, е уверен в продължаването напред на своя отбор в Шампионска лига.

Наставникът на "росонерите" обяви и завръщането в тима на Браим Диас и Оливие Жиру, които лекуваха контузия и грип,за реванша с английския Тотнъм в Лондон.

Първият мач в Милано приключи с успех за домакините с 1:0.

“Всички са добре, включително Жиру и Диас. Разполагам с 24 играчи за мача, като Оливие може да започне като титуляр. Чувстваме се позитивни. Пристигаме с увереност, ентусиазъм и решителност. Присъствието на треньора е важно, казвам го от личен опит. Антонио Конте е добавена стойност и в негово лице имаме много мотивиран опонент. Това е различен мач в сравнение с този във Флоренция, но също така и с първия двубой помежду ни. Очаквам различно отношение от моите играчи. Милан трябва да подходи към срещата добре и да продължи напред с постоянство", категоричен беше Пиоли.

"Резултатите не променят утрешния мач. И двата отбора искат да преминат този кръг. Тотнъм сигурно ще атакува повече, отколкото на “Сан Сиро", като има добра статистика през второто полувреме. Трябва да сме внимателни с фазите на играта. Очакваме огнен стадион, както беше на “Сан Сиро", но головете не се бележат от публиката. Утре ни очаква двубой с характер. Противниците ни са страховити в атака и ще играят с голям интензитет, като трябва да сме подготвени да контролираме играта повече. Имаме леко предимство, но не бива да мислим за това да го браним. Трябва да атакуваме и да играем с интензитет", коментира още наставникът на Милан.