Наставникът на ПСЖ - Кристоф Галтие, е убеден, че нападението на френския шампион е по-балансирано без Неймар, който е контузен и няма да играе до края на сезона заради операция на глезена си в Катар.

Бразилският национал е замесен в общо 34 гола за парижани през сезона.

"Четох за доста дебати около името на Неймар. Той нямаше късмет. Това е загуба и за отбора. Погледнете неговите голове и асистенции през шампионата. Липсата му не е нещо добро за състава, лошо е и за него. Контузен е сериозно. Той се държи като професионалист, но имаше доста труден период след края на Световното първенство. Дали без него сме по-добре балансирани? Да, но това не означава, че по този начин сме по-силни. Неймар е изключителна находка за отбора и може да вкарва много голове", каза Галтие пред медиите.

ПСЖ отстъпи с 0:1 пред собствена публика в първия 1/8-финален от Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен през февруари. Утре парижани ще имат тежка задача при гостуването си на "Алианц Арена", а мачът ще започне в 22:00 часа.

"Килиан Мбапе е за големите мачове. Щастливи сме да го имаме в състава ни. В такива двубои имаме нужда от всеки един играч. Сега имаме увереността, че нищо не е загубено. Има огромно напрежение, защото нещо голямо се задава пред нас. Напрежението ни допада и през настоящия сезон все още не сме завършвали без да допуснем гол в Шампионска лига. Всяка схема на игра има силни и слаби страни. Нормално е. Трябва да покажем силна отборна игра и да се възползваме от нашите възможности. Ще дадем всичко, за да продължим, но не трябва да допускаме голове. Трябва да направим всичко възможно да си тръгнем без попадение", допълни специалистът.

Той потвърди, че Ашраф Хакими ще играе, след като е възстановен от контузия.