Представители на Реал Мадрид са провели среща в Лондон с близки на Джуд Белингам преди 1/8-финалния реванш тази вечер между неговия Борусия Дортмунд и местния Челси, информират Football365 и Foot Mercato.

Надпреварата за подписа на полузащитника е голяма преди летния трансферен прозорец и "кралския клуб“ иска да си осигури предимство пред Ливърпул и Манчестър Сити, които също се интересуват от англичанина.

19-годишният тийнейджър играе на изключително високо ниво в последните две години, на няколко пъти носи капитанската лента на отбора и бе титуляр за Англия на Световното първенство в Катар преди 3 месеца, където "трите лъва“ достигнаха ¼-финалите.

Сегашният договор на Белингам с Борусия Дортмунд е до 30 юни 2025 година, а предполагаемата сума, която "вестфалци“ ще искат е 130 милиона паунда.

Фаворит за подписа на халфа е Ливърпул, тъй като "червените“ изпитват най-голяма нужда от нов човек в средната зона, но сумата може да се окаже непосилна за "мърсисайдци“, ако не продадат няколко играчи.

При тези условия Реал Мадрид може да се окаже единственият, който може да активира откупната клауза на Белингам и това е накарало Хуни Калафат от ръководството на испанците да се срещне с бащата на Джуд по-рано днес в хотел "Челси Харбър“ в английската столица. Целта на Калафат е била да представи проекта, който Реал има за бъдещето на футболиста.

Договорите на Лука Модрич и Тони Кроос изтичат това лято. Споразумението на хърватина може би ще бъде подновено за още един сезон, но германецът засега не е решил бъдещето си.