Във федерацията по вдигане на тежести сложиха край на войната.

Избраният за президент на Българската федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид и Неделчо Колев, който изпълнява тази длъжност в момента, си стиснаха ръцете в кабинета на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, съобщиха от ММС.

Маджид бе избран да оглави федерацията на Общо събрание на 28 май 2021 г. Той обаче така и не встъпи в длъжност заради оспорване в съда. То беше от страна на сина на Неделчо КолевМилан. Милан Колев е изтеглил иска си и Ариф Маджид очаква да бъде вписан скоро като президент на федерацията, стана ясно по време на срещата.

Пред служебният спортен министър Весела Лечева двамата гарантираха, че ще работят като екип.

Стана ясно, че Маджид ще поеме оперативните функции, а Колев става  почетен президент.

"Войната в щангите се отразява най-вече на състезателите. Важно е те да имат спокойствие и да се подготвят за предстоящите важни състезания, които за мъжете и жените са и олимпийски квалификации за Париж 2024“, заяви Лечева на срещата.

Колев увери министър Лечева, че ще предаде на своя наследник оперативната работа, така че да няма забавяне в подготовката на националните състезатели. Най-важното предстоящо състезание е европейското първенство в Армения.