Наставникът на испанския шампион Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази загриженост заради липсата на голови положения след нулевото реми с Бетис в Ла Лига късно снощи.

След разгрома над Ливърпул с 5:2 в първия 1/8-финал на Шампионска лига на 21 февруари, "белия балет" вкара само веднъж в последвалите си 3 мача във всички турнири.

Отборът няма победа след успеха на "Анфийлд", а след това завърши наравно 1:1 с Атлетико Мадрид в Ла Лига и загуби с 0:1 от Барселона в първия полуфинал за Купата на Испания.

"Повече съм разстроен, отколкото ядосан. Странно е, че не бележим голове. Не е нормално отбор от такъв ранг да не е вкарал повече от едно попадение в последните 3 мача. Това наистина много ме разстройва. Играчите също са разочаровани, защото имаме качествата да реализираме и сме го показвали неведнъж. В момента основният ни проблем е в атаката. Трябва да бъдем по-ефективни и да правим повече в завършващата фаза", призна Анчелоти след срещата с Бетис.

Реал Мадрид изостава с 9 точки от водача Барселона в класирането на Примера дивисион.

Запитан дали Реал вече е извън надпреварата за титлата, Анчелоти отговори: "Не, не. Разликата е голяма, но ще продължим да се борим до края. Ще работим, имаме цяла седмица за работа. Предстои да се изиграят още много мачове, но трябва да подобрим представянето си."

В събота Реал Мадрид е домакин на Еспаньол в Ла Лига.