Дона Векич триумфира с титлата на WTA 250 турнира върху твърда настилка в Монтерей, Мексико с награден фонд 259 303 долара.

Хърватката пласира 13 аса във финала над водачката в схемата Каролин Гарсия с 6:4, 3:6, 7:5 и взе четвърти трофей в кариерата си и първи от октомври 2021 година. Тя взе ранен пробив преднина и го запази до края на първия сет, а във втората част Векич отново проби в началото, но допусна обрат. В решаващия трети сет тя спечели последните 8 разигравания, а с това и двубоя срещу петата в света Гарсия.

Хърватката отрази 14 от 16 възможности за брейк на съперничката си и постигна първа победа за сезона над състезателка от "Топ 10" на световната ранглиста.  

"Бе луд мач до края. Тя игра много добре, използваше дълбоки удари. Затрудни ме, но аз се опитвах да спечеля всяка точка. Много съм щастлива от тази победа", сподели Векич, която постигна 14-и успех в 16 срещи от началото на годината и се изкачва до 23-та позиция в световната ранглиста.

"Началото на сезона е много силно за мен. Ако не бях спечелила титлата сега, съм уверена, че това щеше да се случи съвсем скоро. Играя силно и трябва да продължа в този ритъм. Надявам се да остана здрава и съм уверена, че ще имам още по-добри резултати", добави Векич.