Варна, Кюстендил, Разлог и Шумен ще приемат квалификациите по волейбол за девойки под 20 години. На 7 и 8 март ще се проведе квалификационен турнир от Държавното първенство, а надпреварата е част от календара на Българска федерация по Волейбол (БФВ) за този сезон.

Във втората фаза от шампионата отборите ще са разделени в 4 групи. Класиралите се на първо и второ място от тях ще имат право да участват в допълнителни квалификационни турнири за класиране на финалите на Държавното първенство за девойки.

В група "Е", която ще е в Кюстендил, ще са 3 отбора - домакинът Велбъжд, ВАСК (София) и Пан волей (Панагюрище). Четвъртият - СК Перун (Варна), се отказва от участие.

Дворецът на културата и спорта във Варна ще посрещне срещите от група "Ж". Към домакините от Варна-ДКС ще се присъединят Славия 2017, Марек Юнион Ивкони и СКВ Хебър.

Група "З" ще се проведе в зала "Младост" в Шумен с участието на домакина ЙЕБ Шумен-05, както и на Дея спорт, Локомотив 1929 София и Спартак Плевен.

В Група "И" ще участват Пирин, Раковски, Импулс (Долна Оряховица) и Левски. Мачовете ще са в спортна зала "Септември" в Разлог.