Световният № 1 Новак Джокович се оттегли от участие на първия за годината Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния. Сърбинът няма да играе в надпреварата, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19 и не получи разрешение от президента Джо Байдън за влизане в страната. Ноле бе подал през миналия месец молба за специално изключение, но такова не получи.

След турнира в калифорнийската пустиня, чиито квалификации започват днес, предстои и Мастърсът в Маями, Флорида между 22 март и 2 април. Много вероятно е 22-кратният носител на титли от Големия шлем да не пътува и до там. При такъв сценарий следващата спирка на Джокович ще е Монте Карло oт 9 април.

В последните два сезона най-значимите състезания, които 35-годишният тенисист е пропуснал заради липсата на ваксинация са: Откритото първенство на Австралия, Индиън Уелс, Маями, Канада, Синсинати и US Open през 2022 година. Този сезон до момента ще е само Индиън Уелс и вероятно Маями, тъй като настоящите правила срещу коронавирус важат в Америка до месец май.