Арда и Спартак приключват 22-я кръг на Първа лига днес от 17:30 часа в Кърджали.

Домакините прекъснаха серията си от 3 поредни победи в миналия кръг, когато загубиха от ЦСКА 1948. Евентуален успех днес може да се окаже ключов за тях, тъй като ще ги изравни по точки с Левски и Славия, които са в борбата за "Топ 6". Понастоящем Арда е осми с 32 точки, а “сините" и “белите" са с по 35.

Гостите са последни с 12 точки, но може да се види промяната в отбора след пристигането на Димитър Димитров. В последния кръг “соколите" постигнаха важен успех с 2:1 над Ботев Враца, а преди това завършиха наравно 0:0 с Хебър. Всяка една точка е добра дошла за варненци, за да се избегне завръщане във Втора лига, а евентуална днешна победа би им вдъхнала самочувствие, доближавайки ги до Хебър и Пирин в таблицата.

Херо ще е за втори пореден двубой без един от основните си футболисти - Ивей Ромееш, който се контузи в Пазарджик и вече втора седмица лекува разтежение.

В последния мач между двата състава Спартак отстъпи у дома с 1:3. Двата отбора се изправиха един срещу друг и преди 3 години, когато отново във Варна Арда спечели трудно с 2:1 в 1/16-финал за Купата на България.