Пилотът на Ферари Шарл Льоклер изрази мнение, че конкурентите от Ред Бул са на "друга планета" в сравнение със своите съперници във Формула 1, след като доминираха в първия старт от сезона за Гран При на Бахрейн.

Защитаващият титлата си Макс Верстапен започна с победа, неговият съотборник Серхио Перес бе втори, а Фернандо Алонсо от Астън Мартин зае третата позиция.

Льоклер гледаше към подиум за Ферари, но внезапна загуба на мощност доведе до оттеглянето му.

Проблемът дойде, въпреки че "Черните кончета" смениха част в мотора преди състезанието, една от само двете разрешени промени в хода на сезона, което може да доведе до допълнителни проблеми за Скудерия в бъдещите състезания.

"Нямам представа какво се случи с колата, когато загубих електричество. Единственото, което знам е, че се случи, но не знам по каква причина. Не знам дали е свързано с промяната, която имахме тази сутрин, така че не искам да коментирам това, но е жалко. Очаквахме да сме по-назад този уикенд, особено в надпреварата с Ред Бул. Този отбор в момента е от друга планета. Но точно затова през повечето уикенди трябва да се уверим, че ще спечелим възможно най-много точки, а сега не успяхме да го направим", призна Льоклер.