Испанската Ла Лига продължава с 4 срещи днес, а в две от тях ще играят претендентите за титлата Барселона и Реал Мадрид.

18-ят Валядолид приема 12-я Еспаньол от 15:00 часа. Домакините имат 24 точки и при победа със сигурност ще излязат от зоната на изпадащите, изкачвайки се с поне 4 места в таблицата, изравнявайки по точки днешните си съперници. Каталунците от своя страна ще изпреварят само 11-я Жирона при успех този следобед.

В 17:15 часа Барселона посреща Валенсия. "Лос кулес" са първи с 59 точки, а "прилепите" са предпоследни с 23. В последния кръг възпитаниците на Шави Ернандес отстъпиха изненадващо пред Алмерия с 0:1, но имат комфортна преднина пред втория Реал Мадрид от 7 точки. Валенсия прекъсна черната си серия от поредни загуби на 25 февруари, когато победи с 1:0 Реал Сосиедад, а в момента е на две точки от спасението.

Райо Валекано и Атлетик Билбао продължават неделния маратон в Испания от 19:30 часа. Райо е седми с 34 точки, а при успех с поне два гола разлика, ще мине Виляреал в класирането. Баските са девети с 32 точки и могат да задминат днешните си опоненти при добър развой на срещата.

Неделната програма закриват Бетис и Реал Мадрид в Севиля. Домакините са пети с 40 точки и постигнаха 3 поредни победи в първенството от 11 февруари насам. Първенецът на страната Реал е втори с 52 точки и в последния кръг завърши наравно 1:1 у дома в градското дерби с Атлетико Мадрид.