Треньорът на младежкия отбор на Атлетико (Мадрид) Хесус Адолфо Маркос разказа пред The Sun за работата си с аржентинския суперталант на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо.

Футболистът е бил част от академията на Атлетико между 2015 и 2020 година.

Маркос каза, че скаутите на Атлетико видели Гарначо на една от улиците на Хетафе и бързо разбрали, че има страхотен талант. Веднага бил настанен в клубното общежитие на Академията на Атлетико, за да бъде откъснат от средата си, тъй като имал сериозни проблеми с дисциплината.

Специалистът допълва, че Алехандро бързо изпъкнал над връстниците си с ума и таланта си, но си оставали проблемите с дисциплината и нарушаването на правилата. Тайно вкарвал в стаята си в общежитието храна и сладкиши, като криел и мобилен телефон, по който разговарял непрекъснато. Заради непрестанните нарушения на правилата, Гарначо бил най-наказваният в неговата група.

Маркос си спомня, че в първия мач, в който той е бил треньор на Гарначо, футболистът не показвал никакво старание и още в десетата минута бил сменен. Алехандро реагирал на това по най-добрия начин и до следващия мач бил най-усърдния в тренировките.

Маркос допълва, че Гарначо притежава нещо специално, което го прави страхотен играч – може да бъде бунтар на терена.