Германската Бундеслига ще предложи два мача от 23-я кръг днес.

11-ят Байер Леверкузен приема 14-я Херта Берлин от 16:30 часа. "Аспирините" са с 28 точки, а в последните 5 кръга са спечелили само един двубой. При успех днес възпитаниците на Чаби Алонсо ще се изкачат до девето място, изпреварвайки Вердер Бремен и Борусия Мьонхенгладбах, които са с по 30 точки.

Берлинчани са само на точка над зоната на изпадащите, където и трите отбора са с по 19 точки, а 17-ят Шалке 04 е в серия от 3 равенства и 2 поредни победи, което оказва допълнителен натиск както върху тези в опасната зона, така и върху останалите, които са малко над чертата. Херта има 3 загуби в последните 5 кръга, но те дойдоха срещу някои от най-силните състави, заемащи челните места в подреждането. Миналата събота столичани все пак спечелиха срещу Аугсбург у дома с 2:0.

В 18:30 часа осмият Волфсбург домакинства на шестия Айнтрахт Франкфурт. "Вълците" са с 33 точки, а дори при поражение няма как да бъдат изместени от позицията си. Гостите ще искат обезателно трите точки, тъй като са с 38, само на 4 от зона "Шампионска лига". Настоящият носител на Лига Европа може да се възползва максимално от ситуацията, защото петият Фрайбург направи 0:0 с Борусия Мьонхенгладбах вчера, четвъртият РБ Лайпциг отстъпи преди Борусия Дортмунд с 1:2, а дори третият Унион Берлин загуби две точки при нулевото равенство с Кьолн. Формата на Айнтрахт е далеч от оптималната, тъй като отборът е само с два успеха в последните 5 кръга на първенството.