Лудогорец посреща Пирин Благоевград в последния неделен мач от 22-я кръг на Първа лига от 16:45 часа на “Хювефарма Арена".

Домакините са в доста добра форма, като от началото на сезона имат една загуба и са втори, на 3 точки зад водача ЦСКА - София. В последния кръг “орлите" направиха нулево равенство с Левски и прекъснаха серията си от две поредни победи в първенството.

Голямата новина от последните дни е пристигането на Тодор Неделев. В последния ден на трансферния прозорец разградчани привлякоха национала, който се очертава да бъде заместник на напусналия Каули.

Ситуацията в Пирин е тежка. “Орлетата" продължават да се борят с финансовите и структурни проблеми, които настъпиха след напускането на собственика Пол Белогур. От спортно-техническа гледна точка нещата не са по-добре, тъй като благоевградчани са предпоследни с две победи от началото на сезона. Те са в серия от 3 поредни мача без успех и рискуват скоро да стигнат и дъното в класирането.

Старши треньорът Христо Янев ще се завърна край тъчлинията, след като миналият кръг срещу Черно море изтърпя наказание. Той има да решава немалко проблеми, а най-много от тях са свързани със защитата. Христофор Хубчев все още се лекува от счупеното си ребро, а до последно под въпрос ще е и Александър Дюлгеров. Двамата не играха в последния двубой срещу Черно море, като дори и днес Дюлгеров да попадне в групата, то той едва ли ще бъде рискуван, освен ако не е на 100 %.

През миналия сезон двата състава си размениха по една гостуваща победа, като и в двата мача паднаха поне 4 попадения. Първо Пирин отстъпи у дома с 1:3, а по-късно надви разградчани като гости с 5:3.