Европейската футболна централа УЕФА санкционира 11 клуба от Европа. Причината е, че са нарушили правилата за финансов мониторинг. 

Сред наказаните отбори са такива от Словения, Румъния, Хърватия, Казахстан, Турция, Гърция, Унгария, Латвия, Малта и Казахстан.

Ето и пълния списък с наказаните тимове: Олимпия (Любляна), ЧФР Клуж, Риека, Осиек, Астана, Коняспор, Арис (Солун), Борац (Баня Лука), Флориана, Кизил-Жар СК (Петропавлоск) и Валмиера.

Всеки един от клубовете е заплашен да получи различни наказания, като повече от половината от тях могат да бъдат лишени от права за срок от година. Това ще се случи при нерешаване на своите финансови проблеми в следващите една до две години. 

Голяма е глобата на словенския гранд Олимпия (Любляна) - 100 000 евро. С най-много са лишени хърватските Осиек и Риека, чиито просрочени задължения датират от миналия сезон, което ги поставя в нарушение на задължителните лицензи, предоставени от националните федерации на отбори за участие в турнирите на УЕФА. Те няма да получат своите по 450 000 евро за представянето си в европейския клубен турнир Лигата на конференциите през този сезон.

За просрочени дългове с най-голяма глоба е румънския ЧФР Клуж - 250 000 евро. 

Между 10 000 и 150 000 евро са глобени Арис (Солун), Астана, Борац (Баня Лука), Флориана, Коняспор, Кизил-Жар (Петропавлоск), Осиек и Валмиера.