Бившият лидер в световната ранглиста - Даниил Медведев излиза днес срещу своя сънародник от Русия - Андрей Рубльов в мач за трета поредна титла. Битката за трофея на тенис турнира от сериите "ATP 500" в Дубай, Обединени арабски емирства, започва в 17:00 часа българско време. 

Медведев е номер 7 в света в момента като се намира в серия от 13 поредни победи, а през предходните 2 седмици спечели титлите в Ротердам ("ATP 500") и в Доха ("ATP 250").

Руският изполин е загубил едва три сета в тези 13 мача, а в Дубай спечели всеки един мач с по 2:0 в своя ползва, включително и в полуфиналите срещу Новак Джокович. По този начин той спря серия на настоящия световен номер 1 от 16 поредни победи! 

Андрей Рубльов, който е номер 6 в света в момента, стигна финала след победи над Филип Каинович,  Алехандро Давидович Фокина, Ботик ван ден Зандсхулп и Александър Зверев.

В срещите между Медведев и Рубльов балансът е в полза на световния номер 1 - 5 към 2, но Андрей спечели последните два мача между тях - с по 2:1 сета в Синсинати през 2021-а година и на Финалите на "ATP" в Торино през миналия ноевмри.