Черно море приема Ботев (Пловдив) във втория съботен мач от 22-я кръг на Първа лига от 15:00 часа.

Вчера домакините честваха 110 години от създаването на клуба и сега ще желаят да отпразнуват събитието с победа. Освен на стадиона, след края на двубоя тържеството ще се премести в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

"Моряците" спечелиха предишната си среща от първенството - 1:0 в Благоевград срещу Пирин. Преди това записаха равенство 1:1 с Берое. Варненци са в серия от 3 поредни мача без поражение, но впечатление прави ниската им резултатност - 3 гола в последните 6 двубоя. През седмицата Черно море подсили атаката си, привличайки португалското крило Едгар Пачеко.

При победа днес Черно море временно ще се изкачи до 4-то място, изпреварвайки Локомотив Пловдив, който играе с ЦСКА - София по-късно следобед.

При Ботев (Пловдив) освен незадоволителните резултати и ниското класиране, “канарчетата" ще се справят и без звездата си Тодор Неделев, който премина в Лудогорец.

Успоредно с това собственикът на ПИМК Илиян Филипов нареди изваждането на цялата техника от стадион "Христо Ботев“, след това я върна, но все още не е ясно докога ще продължи строителството там.

В класирането пловдивчани са 10-и, на 3 точки над опасната зона. В последния кръг Ботев спечели срещу Берое в "Коматево“, прекъсвайки серия от 3 поредни срещи без успех в първенството. Победа днес би ги отдалечила от зоната на плейофа за изпадане.

Последният мач между Ботев (Пловдив) и Черно море завърши 3:4 на “Коматево".