Юрген Клоп, който е мениджър на английския гранд Ливърпул, коментира състоянието на своя отбор, както и предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед. Двата тима излизат на стадион "Анфийлд" в неделя (5-и март) от 18:30 часа. 

"Вчера всички се чувстваха добре, като изключим тези, които по принцип са аут – Тиаго Алкантара и Луис Диас. Джо Гомес е близо до завръщане, но не достатъчно. Винаги съм очаквал с нетърпение този двубой. Това е мачът. Те правят много по-добър сезон от нас, но това не означава нищо. Това не означава, че ще спечелят мача, а означава просто, че имат повече точи", започна наставникът на "мърсисайдци". 

"Има толкова много неща в живота, които са по-важни от футбола, но около тези мачове се отърсваме от тази не толкова приятна реалност и се задълбочаваме в играта. За 98 минути, или колкото продължи срещата, футболът става най-важното нещо. Обичам това. Целият свят ще гледа. 

Това е седмица, в която трябва да дадем тласък на сезона ни. Трябва да покажем, че все още е невероятно трудно да се играе срещу нас. Уважавам това, което Ман Юнайтед прави. Те се превърнаха в машина за резултати. Играят топ футбол, но дори когато играта не върви толкова добре, пак постигат резултати. Всеки знае, че са изцяло въвлечени в битката за спечелване на лигата", коментира още Клоп. 

"Когато си мениджър на Ливърпул, е почти невъзможно да бъдеш доволен от нещо положително в Манчестър Юнайтед, но наистина се радвам за Рашфорд, защото той имаше много труден минал сезон, когато не се представяше на нивото, на което е способен. Сега играе невероятно и трябва да се защитаваме срещу него колективно. Той обаче не е единственият им играч от световна класа", добави още наставникът на пресконференцията преди дербито.