Бившият шампион на UFC в лека тежка категория - Джон Джоунс се завръща в клетката на най-популярната ММА организация този уикенд. "Боунс" ще се бие срещу Сирил Ган в главното събитие на галавечерта UFC 285, която ще се проведе в ранните часове на неделя (българско време). Залогът в мача е вакантната титла в тежка категория.

35-годишният американец не се е бил то ффевруари 2020 година, когато победи Доминик Рейес в последната защита на титлата си при 93.1-килограмовите.

Претендентът за пояса говори преди завръщането си на официалната пресконференция преди събитието:

"Чуствам се прекрасно, имам чудесно кардио и се движа добре. Вече нямам плочки на корема, но това няма значение, когато си в тежка категория. Важно е как ще се представя", заяви Джоунс.

"Не мога да предвидя какво ще се случи, но знам, че вътре в мен има лъв, който е готов за битка. Това не е просто някакво спортно мероприятие. За мен загубата не е опция. Това е моят живот, моят имидж, моето налседство. Не съм сигурен, че неговата енергия и желание са на моето ниво. Подходих към тази битка много сериозно, както винаги съм ги правил", добави бившият хегемон в лека тежка дивизия.