Осем български борци се класираха за полуфиналите в първия ден на 60-ото издание на престижния турнир по борба "Дан Колов – Никола Петров".

Националът Георги Вангелов стигна до полуфиналите в категория до 61 кг свободен стил, след като преодоля Стилиян Илиев. Негов съперник на полуфиналите ще бъде Интигам Вализада от Азербайджан.

В свободния стил има още двама българи, които стигнаха полуфиналите. Това са Рамазан Рамазанов в категория до 70 кг, който спечели четвъртфинала с Иван Стоянов с 12:1 и в следващия двубой ще срещне иранеца Амирмохамад Язданичерати. Ахмед Батаев пък се наложи със 7:3 срещу Ибрахим Юсубов от Азербайджан и ще се изправи срещу Андриан Гросул от Молдова.

В класическия стил са останалите ни полуфиналисти. Светослав Николов в категория до 82кг победи арменеца Самвел Григорян и ще се бори в полуфинална схватка с норвежеца Екзос Мукубу.

В същата категория на полуфиналите стигна и Росиан Дермански, който спечели категорично срещу американеца Майкъл Олтомър с 8:0 и в следващия двубой ще срещне турчина Бурхан Абдубак. 

Националът Константин Стас в категория до 72 кг. ще има за съперник японеца Каия Йошида, след като в четвъртфиналните схватки се наложи срещу украинеца Артьом Кутко. 

Абу-Муслим Амаев пък победи турчина Мехмет Чекер с 6:5 в много оспорван двубой и на полуфиналите ще се бори с неговия сънародник Абдуррахман Алтан.

В единствения полуфинал при дамите Мими Христова в категория до 65 кг. ще се бори с Албина Каиргелдинова от Казахстан.