Юрген Клоп, треньор на английския гранд Ливърпул, анализира играта на своя отбор при успеха с 2:0 над Уувърхемптън в отложен двубой от седмия кръг на Висшата лига на Англия. Това беше 4-ти пореден шампионатен мач на Ливърпул без допуснат гол, както и четъврти мач без поражение за първенство, с което "мърсисайдци" заеха шесто място в подреждането - на 6 точки от място в "Топ 4" и зона "Шампионска лига". 

“Знаехме, че ще бъде трудно, но в големи периоди от мача контролирахме събитията на терена. На моменти прибързвахме. Чак през второто полувреме намерихме ритъма си. Важно беше да продължим да сме стабилни в защита и да създаваме положения пред противниковата врата", започна меноджърът на "червените".

“Като цяло представянето ни в дефанзивен план беше добро. Играхме с висока линия на защитата и спечелихме ключови единоборства. Алисон не трябваше да прави решаващи спасявания. Диого Жота се справи отлично в ролята на “десетка", полузащитата действаше като едно. Бяхме значително по-стабилни, отколкото срещу Реал Мадрид", коментира още Клоп. 

“Отмененият гол? За момчетата това беше чист гол, но трябваше да запазят концентрация. Първото ни попадение беше измъчено, а второто - прекрасно", завърши той.