Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на ATP 500 турнира Дубай, побеждавайки с 6:2, 6:3 Талон Грийкспор. Ноле е печелил турнира с награден фонд 2 855 495 щатски долара 5 пъти.

Ден след като трябваше да играе 3 сета срещу чешкия квалификант Томаш Махач, сърбинът показа най-доброто от качествата си срещу Грийкспор, пробивайки го два пъти в първия сет.

Срещата бе прекъсната няколко пъти заради лек дъжд, а след това Джокович атакува подаването на нидерландския си противник още в началото на втората част. Вкарвайки уинъри от началната линия, сърбинът показа меко отиграване с един дроп-шот, последван от пасинг-изстрел преди да оформи преднината си на 4:0.

Грийкспор успя да си вземе следващото подаване, след това проби сервиса на Джокович, който направи двойна грешка, но след това взе частта и мача.

"Беше страхотна вечер за мен. Вчера наистина трябваше да работя здраво, за да спечеля победа. Но днес още от самото начало започнах с остра и агресивна игра. Играх тенис на друго ниво. Може би последните 3 или 4 гейма в мача не бе най-доброто от ме, но в края на срещата успях да намеря отново най-доброто от подаването си. Доволен съм като цяло, доволен съм от начина, по който се чувствам на корта", призна той.