Българският тенисист Александър Лазаров анализира представянето си на първия в своята кариера турнир от сериите "ATP 500". Четвъртата ни ракета получи покана от организаторите за квалификациите на състезанието в Дубай и се отблагодари с 2 победи над силни тенисисти като китаеца Жижен Жан (93-и в света) и Франческо Пасаро от Италия (113-и в света). 

Националът на България за купа "Дейвис" се отказа заради контузия в срещата си от първия кръг на основната схема срещу Александър Бубик от Казахстан (46-и). С доброто си представяне на турнира Лазаров заработи 20 точки за световната ранглиста, в която заема 301-о място и със сигурност ще се завърне сред най-добрите 200 играчи през следващата седмица. 

"За мен беше страхотно преживяване да играя на първия ми ATP 500 турнир и да стигна до основната схема. Една седмица преди турнира, аз дори не си мислих, че ще мога да пътувам. Не играех много тенис и единствено се опитвах да бъда позитивен след инцидента, който преживях. Днес не успях да преодолея болката, но ще направя всичко възможно да се възстановя най-бързо.

Искам да благодаря на Стефан Цветков за възможността, която ми предостави, да бъда част от турнира в Дубай. Аз се влюбих в това място и определено ще се върна следващата година. Имам много неща, които трябва да подобря. През тази седмица усетих какво означава да бъдеш добър играч. Всичко което мога да кажа е, че съм въодушевен. Въодушевен съм, а още само загрявам....

Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през тази седмица. Хубаво е ,когато е истинско. Най-доброто предстои", написа Александър Лазаров в социалните мрежи.