Уест Хем ще е без вратаря си Лукаш Фабиански за дълъг период, след като получи фрактура на скулата при победата срещу Нотингам Форест в събота от Премиър лийг.

"Той има счупена скула под очната кухина. В момента не знаем съвсем дали ще бъде опериран или ще се излекува без интервенция, или какъв период е необходим за възстановяване“, сподели на пресконференция мениджърът Дейвид Мойс, говорейки преди 1/8-финала за ФА Къп с Манчестър Юнайтед утре вечер.

Контузията на Фабиански идва в лош момент за отбора, който е на две точки над зоната на изпадащите с 14 оставащи срещи до края на сезона. 37-годишният полски национал бе титуляр във всички мачове от началото на сезона. 

Сега Уест Хем ще разчита на втория страж Алфонс Ареола, който влезе срещу Форест, след като се случи инцидентът с Фабиански.

"Накарахме хирурзите да докладват, но мисля, че трябва да вземем решение дали това е за операция. От огромна важност е за нас, както и за вратаря. Етапът на кариерата му също не е без значение", добави мениджърът на лондончани.

Мойс потвърди, че Уест Хем ще е и без десния си краен бранител Владимир Цоуфал за пътуването до "Олд Трафорд" заради контузия в петата.

Нападателят Дани Ингс, който вкара първите си два гола срещу Форест, също не е на разположение, тъй като няма право да участва, след като се появи преди това в надпреварата за Астън Вила.